Σωτήρης Αναστασιάδης - Βιογραφικό σημείωμα

Ο γαστρεντερολόγος Αναστασιάδης Σωτήριος αποφοίτησε από την ιατρική σχολή στο Πανεπιστημίο Θεσσαλίας. Στη συνέχεια υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στη Δ´ Πανεπιστημιακή Παθολογική κλινική του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης και ακολούθως εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου εκπληρώνοντας εφημερίες τόσο στο κέντρο υγείας Σιδηρόκαστρου όσο και στο γενικό νοσοκομείο Σερρών.
Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως οπλίτης γιατρός στο Στρατιωτικό νοσοκομείο Λευκωσίας.

Η εκπαίδευσή του στο γενικό τμήμα της παθολογίας εκπληρώθηκε στη Β´ Παθολογική του γενικού νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Άγιος Δημήτριος. Ακολούθως υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης της Ά Προπαιδευτικής Παθολογικής του νοσοκομείου Αχέπα και της Γ´ Πανεπιστημιακής Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Παπαγεωργίου όπου επί τετραετία συμμετείχε στα ηπατολογικά ιατρεία και περιστατικά των κλινικών υπό τον καθηγητή κύριο Βασιλειάδη. Στο διάστημα αυτό υπήρξε και επιστημονικός συνεργάτης της Β´ Προπαιδευτικής Παθολογικής του νοσοκομείου Ιπποκράτειο. Έως και τη έναρξη της ειδίκευσης του εργάστηκε σε μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης. Η ειδίκευση του στην γαστρεντερολογία πραγματοποιήθηκε στην Β´ Πανεπιστημιακή Παθολογική του νοσοκομείου Ιπποκράτειο όπου εκπαιδεύτηκε τόσο σε βασικές όσο και σε επεμβατικές ενδοσκοπικές πράξεις υπό τον καθηγητή κύριο Κατσινέλο.

Δημοσιεύσεις

Ο ιατρός έχει συμμετάσχει σε δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων σε έγκριτα ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά αλλά και με παρουσιάσεις, ομιλίες και παρακολούθηση μεγάλου αριθμού επιστημονικών συνεδρίων.

Ο ιατρός είναι υποψήφιος διδάκτορας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Πλέον ολοκληρώνοντας τη μακροχρόνια εκπαίδευση του και διαθέτοντας εμπειρία τόσο σε κλασικές διαγνωστικές αλλά και εξειδικευμένες θεραπευτικές ιατρικές πράξεις δραστηριοποιείται ιδιωτικά στο προσωπικό του ιατρείο Gastroiasis αλλά και σε συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές της πόλης.